Het motorseizoen komt eraan! Dit mag je niet missen.

Lekker toeren in de buitenlucht, genieten van de natuur of in je eigen tempo door de files heen... Heerlijk! Iedereen heeft zijn eigen dromen zodra ze bij ons binnenstappen voor hun eerste les. Maar, deze vrijheid kent ook een keerzijde. Op de motor ben je een stuk kwetsbaarder, zeker nu het steeds drukker wordt op de weg. Een goede motorrijopleiding is daarom onmisbaar! Heb je plannen om snel je motorrijbewijs te halen? En het liefste ook nog de eerste keer? Dan ben je bij Rijschool Roordink aan het goede adres. Onze instructeurs maken je snel en deskundig wegwijs in motortechnieken en trainen je vaardigheden op een bijzonder effectieve manier.


 

Het motorseizoen gaat bijna starten, wat kun je bij Rijschool Roordink doen?

De dagen zijn weer langer. De eerste voorjaarsprikkels doen het motor-hart van menig man en vrouw weer sneller kloppen. We mogen weer! Je gaat je motorpak afstoffen, helm poetsen, de motor grondig oppoetsen en hét moment uitzoeken voor je eerste rit van dit jaar! 

Bij Rijschool Roordink hebben onze instructeurs er ook weer zin in! Dit voorjaar hebben we een leuk en afwisselend programma voor je in gedachten. Voor wie? Zowel voor de mensen met als zonder motorrijbewijs. 

Dit kun je verwachten van Rijschool Roordink dit voorjaar 

1. Flinke korting op jouw opfrisles

Veel motorrijders krijgen de kriebels in het voorjaar, zeker de eerste voorjaarsdagen zijn razendpopulair. Terecht! Maar wist je dat veel mensen de eerste ritjes best spannend vinden. Niet alle wegen zijn al goed schoon. Het kan maanden geleden zijn dat je gereden hebt. En hoe zat het ook alweer met de kijk en stuurtechnieken in flauwe bochten?

Wil jij deze en meer vragen beantwoord krijgen? Kom dan voor een opfrisles. 2 uur les, met een flink korting!

Let op: alleen tot 7 april geldig. Klik hier!

2. Vriendenkorting; samen starten met lessen én korting

In het voorjaar en zomer staan de cursisten in een rij, iedereen wil tegelijkertijd zijn motorrijbewijs halen. Hierdoor worden er vaak duolessen gegeven. Wil je minder lang wachten én samen met een vriend of vrienden starten met lessen?

Rijschool Roordink geeft je een flinke korting op het 10-uur-pakket. Zo start je samen, wat gezellig is natuurlijk maar doe je ervaring op door naar een ander te kijken. Zo leer je van jezelf, je vriend(in), onze instructeurs én profiteer je van vriendenkorting.

Ga ervoor, lees hier verder en vraag aan. Let op: geldig tot en met 7 april.

3. Motoropstapdag (7 april)

Op 7 april organiseren wij weer een leuke, leerzame en gezellige motoropstapdag. Elk jaar weer een geslaagde dag! Vorig jaar waren wij in Nijkerk, Barneveld én Putten. Dit jaar starten we op 7 april alleen in Putten! Zorg er dus voor dat je je snel aanmeldt voor een gratis proefles!

Meer weten? Lees hier verder!

4. Motortoertocht (7 april)

Vorig jaar hebben wij voor het eerst een motortoertocht georganiseerd. Echt leuk! Leuke reacties en een flinke groep fanatieke motorrijders die, ondanks wat regen, zich heel goed vermaakt hebben met elkaar en hun motor.

Wil je dit jaar ook mee? Meld je hier aan!

5. Motortrainingen (11 en 18 april)

Hoeveel kan en durf jij met je motor? Rijschool Roordink organiseert professionele motortrainingen waar je onder andere correct leert remmen en mooie bochten leert rijden waardoor je een betere motorrijder wordt.

Wees snel, er zijn slechts 6 plekken per dag beschikbaar! Meld je hier aan.


Jouw motorrijlessen in de praktijk

Je krijgt bij Rijschool Roordink motorrijlessen in blokken van 2 uur van een ervaren instructeur. Bij de eerste rijles wordt er gekeken welk lespakket het beste bij jou past.
Lessen kunnen ook in de avond of op zaterdag gepland worden, dus er zit altijd wel een handig moment voor je bij. Wij rijden tijdens de motorrijles in de wijde omgeving van Putten, Nijkerk, Barneveld en Apeldoorn. 

TIP: Je hoeft zelf geen kleding of helm te hebben voor je motorrijles. Alles is in bruikleen beschikbaar.

 

Categorieën motorrijbewijs

Sinds januari 2013 zijn er nieuwe richtlijnen voor het halen van je motorrijbewijs. Er zijn 3 verschillende categorieën. Afhankelijk van je leeftijd val je in categorie A1, A2 of A.

Deze categorieën voor het motorrijbewijs houden als volgt in:

 • A1: Rijlessen vanaf 17 jaar, praktijkexamens als je 18 bent
 • A2: Tussen de 20 en 24 jaar of minstens 2 jaar in bezit van motorrijbewijs A1
 • A: Vanaf 21 jaar (rijbewijs A met code 80) of 2 jaar in bezit van motorrijbewijs A2
NIEUW: CODE 80
De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is verlaagd van 24 naar 21 jaar. Als je het A-rijbewijs behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Je mag dan ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen.

 

Kosten motorrijlessen

Wat zijn nu de kosten die je maakt om een motorrijbewijs te halen? Je moet 3 examens afleggen:

 • Theorie-examen
 • Voertuigbeheersing (AVB-examen)
 • Verkeersdeelneming (AVD-examen)

De kosten hiervoor staan vast, maar de totale prijs voor je rijbewijs wordt bepaald door het aantal rijlessen dat je nodig hebt om het motorexamen met een goed gevolg af te leggen. Bekijk hier de pakketten.

 

Waarom opstappen bij motorrijschool Roordink?

 • Geen wachttijden - start direct
 • Gediplomeerde instructeurs
 • Nieuwste lesmethode (video-analyse)
 • Compleet motorhome
 • Gratis gebruik van een helm, handschoenen en motorkleding
 • Kosten zijn vooraf bekend
 • Eventeel betaling in termijnen mogelijk
 • 6 dagen per week geopend
   
contact (1)
Voordelen Try the Bike bij Rijschool Roordink:
 • Voordelig proberen
 • Zonder verplichtingen
 • Snel beginnen
 • Veilig op ons afgesloten terrein
Yes, I Try the Bike >