Tips praktijkexamen - deel 5

Gepost door Rijschool Roordink | 0 commentaren

Elke week schrijven wij een blog met een tip voor het praktijkexamen. Deze tip hoort bij een van de top 10 gemaakte 'fouten' tijdens het praktijkexamen.
Deze week tip 5: De taal van de weg , begrijp jij ook, als je er open voor staat

Het is belangrijk om tijdens het rijden behalve de borden en verkeerslichten ook pijlen en strepen op de weg en andere markeringen in de gaten te houden. Ze vertellen je heel veel over de situtatie op dat moment of die komen gaan.

Dit gaat vaak fout:

  • Verkeerd voorsorteren bij meerdere rijstroken
  • Per ongeluk rijstrook wisselen in bochten
  • Verkeerd inschatten van bochten

Zo moet het wel:

  • Kijk ook naar de rijstroken om je heen, vraag je of waar de auto naast je heen gaat / mag. Dat bepaalt voor jou vaak ook mede je koers. Let er bij het afslaan bijvoorbeeld op hoeveel rijstroken nog meer jouw kant op gaan. Bepaal daarmee ook je keuze van rijstrook. Bij meerdere rijstroken moet je altijd proberen om vlak voor, tijdens en na de bocht in dezelfde rijstrook te rijden. Ben je voor de bocht op de meest linker rijstrook gaan staan, dan is dat niet erg, maar volg de bocht dan ook op die rijstrook.
  • Niet alleen adviessnelheidsborden geven aan hoe hard je in bochten kunt rijden. Let ook op andere zaken als bochtschilden, remsporen en kijk eens wat verder door de bocht heen, want daar ga je naar toe.

0 commentaren

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

Schrijf commentaar